600 gr kycklinginnerfilé
1 knippe sparris
olja eller smör att steka i
torkad oregano
salt och peppar
chiliflakes
Skär bort ca 5 cm nedtill på sparrisarna.
Koka upp vatten i en vid kastrull tillsammans med en nypa salt.
Lägg ner sparrisen och låt den koka 2-3 minuter.
Lyft upp den och kyl ner den med isbad eller iskallt vatten.
Stek kycklingfilérna i stekpanna med olja eller smör ca 5 minuter på varje sida.
Krydda med oregano, salt, peppar och chiliflakes.
Skär ett snitt i den tjockaste filé för att kontrollera att den är genomstekt.
Servera med sparris, tzatziki och ett gott bröd.
Tzatziki1 gurka
1-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl avrunnen yoghurt
1 msk hackad mynta/oregano
Salt, peppar
Lägg yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av i kyla ett par timmar.
Riv gurkan fint, lägg den på ett fat och strö 1 tsk salt över.
Krama ur gurkan, blanda med yoghurt, finriven vitlök, örter och smaka av med salt och peppar.