30-40 nässeltoppar
4 msk hackade örter – gräslök, körvel, persilja, timjan osv
1 finhackad vitlöksklyfta
2 finhackade shalottenlökar
50 gr smör
200 gr arborioris
5 dl kyckling/grönsaksbuljong
1,5 dl vitt vin
Salt och peppar
Lägg nässlorna i kokande vatten i 2 min. Ta upp dem och låt
dem rinna av.
Krama ur vattnet och hackade dem sedan fint.
Värm upp buljong och fräs under tiden löken i smöret en vid
panna tills den blir mjuk.
Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.
Häll på en del av buljongen och sjud försiktigt tills nästan
all vätska kokat in. Fortsätt tillsätta vätskan pö om pö och så även vinet. När
all vätska absorberats har du en krämig risotto med en liten kärna i kornen.Rör ner nässlor och örter, smaka av med salt, peppar
och lite olivolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar