24 apr. 2013

Risotto med nässlor och färska örter

Risotto med nässlor och färska örter
30-40 nässeltoppar
4 msk hackade örter – gräslök, körvel, persilja, timjan osv
1 finhackad vitlöksklyfta
2 finhackade shalottenlökar
50 gr smör
200 gr arborioris
5 dl kyckling/grönsaksbuljong
1,5 dl vitt vin
Salt och peppar

Lägg nässlorna i kokande vatten i 2 min. Ta upp dem och låt dem rinna av.
Krama ur vattnet och hackade dem sedan fint.

Värm upp buljong och fräs under tiden löken i smöret en vid panna tills den blir mjuk.
Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.

Häll på en del av buljongen och sjud försiktigt tills nästan all vätska kokat in. Fortsätt tillsätta vätskan pö om pö och så även vinet. När all vätska absorberats har du en krämig risotto med en liten kärna i kornen.Rör ner nässlor och örter, smaka av med salt, peppar och lite olivolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar