30 jan. 2015

Kyckling med timjan, vitlök och chili, 4 port

Jag är lyckligt lottad att ha barn som älskar när det kommer gäster. Stora eller små spelar ingen roll, det verkar vara ju fler desto bättre som gäller… Oavsett hur många gäster man har är det bra att vara väl förberedd och veckans kycklingrätt kan förberedas för att sedan avslutas med dryga 20 minuter i ugnen medan gästerna tar en drink eller äter förrätt.
Så tveka inte, bjud någon på middag i helgen!

Kyckling med timjan, vitlök och chili, 4 port
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
½ urkärnad röd chilifrukt
Timjan
Smör
Salt och peppar
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt.
Salta och peppra lätt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. Tänk på att det går åt mer färsk än torkad för smak!

Sätt ugnen på 175 gr och stoppa in kycklingen i ca 20 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72 grader, jag brukar köra min till 78.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar