Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på
vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till
ett grönare liv. Spenat är en tidig favorit i odlingarna som lyckas över
förväntan, eller inte alls för min del. Överskottet fryser jag in och det känns
enormt lyxigt att få ta fram en påse i vintermörkret.
Spenatsoppa,
4- 6 portioner
1 gul lök
1 morot
1-2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 L vatten
1 rejäl klick smör
1 pkt fryst spenat
1 dl grädde
Salt och peppar
Skala lök och morot. Skiva dem och
fräs tillsammans med vitlöken i smöret tills löken börjar mjukna. Slå på vatten
och lägg i buljongtärning. Koka ca 10 minuter och häll sedan ner spenaten.
Tillsätt grädden, salta och peppra. Mixa med mixerstav till en slät soppa.
Tips!
Med kycklingbuljong blir det mer
kropp i soppan och jag serverar gärna ett strössel av knaperstekt bacon till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar