23 jan. 2015

Veckans vegetariska: Spenatsoppa, 4- 6 portioner

Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv. Spenat är en tidig favorit i odlingarna som lyckas över förväntan, eller inte alls för min del. Överskottet fryser jag in och det känns enormt lyxigt att få ta fram en påse i vintermörkret.

Spenatsoppa, 4- 6 portioner

1 gul lök
1 morot
1-2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 L vatten
1 rejäl klick smör
1 pkt fryst spenat
1 dl grädde
Salt och peppar
Skala lök och morot. Skiva dem och fräs tillsammans med vitlöken i smöret tills löken börjar mjukna. Slå på vatten och lägg i buljongtärning. Koka ca 10 minuter och häll sedan ner spenaten. Tillsätt grädden, salta och peppra. Mixa med mixerstav till en slät soppa.

Tips!

Med kycklingbuljong blir det mer kropp i soppan och jag serverar gärna ett strössel av knaperstekt bacon till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar