9 feb. 2017

Klara, färdiga, gro!

I taket på mitt växthus hänger en solcellsdriven ljusslinga som plötsligt blinkar lite yrvaket och sporadiskt när mörkret faller på. Det dröjer ännu några veckor innan dagsljuset är tillräckligt för att hålla den tänd hela tiden, men visst är det ett vårtecken! Inomhus groddar vi allt vi hittar i köksskåpen med varierande resultat. Familjens favorit är mungbönor som blir ätklara på bara 4 dagar.



1 stor glasburk
1 nät av något slag (kökshanduk funkar bra!)
3 msk torkade mungbönor

Lägg bönorna i en finmaskig sil.
Koka upp vatten och slå över bönorna, skölj dem sedan genast i iskallt vatten.
Nu har du försäkrat dig om att inga bakterier finns på bönorna.
Lägg dem i glasburken och fyll på med vatten. Låt stå över natten.
Häll ut vattnet och skölj bönorna väl och låt rinna av.
Skölj bönorna morgon och kväll de kommande dagarna.
Dag 4-5 är de klara!
Låt dem torka upp lite och förvara dem sedan i kylskåpet max 4 dagar.
Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar