26 juni 2017

Sommarmat - Jordgubbspaj med chokladcrème


Pajdeg 
4 dl vetemjöl
200 gr smör
1,5 dl florsocker
2 äggulor
En nypa salt
Vaniljsocker/rivet citronskal

Kör alla ingredienser i matberedaren till en deg och låt sedan degen vila kallt 30 min.
Smörj små eller stora pajformar och klä dem sedan med degen.
Lägg bakpapper i botten på de klädda formarna och häll i torkade ärtor/bönor eller makaroner.
Baka pajskalet i 200 grader tills det blir gyllene.
Låt skalen svalna och fyll dem sedan med chokladcrème och toppa med färska jordgubbar.

Chokladcrème
5 dl vispgrädde, väl kyld
5 ½ msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao


Vispa den väl kylda grädden med sockret tills grädden börjar tjockna. Tillsätt kakao.
Crèmen är bäst nylagad men kan förvara i kylen i burk med lock upp till ett dygn.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar