17 jan. 2019

Var dags mat - Misomarinerad kycklinglårfilé, 4 port



650 gr kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
35 gr ingefära
1 msk råsocker
3 msk japansk soja
3 msk risvin/torr sherry/torr vermouth
3 msk vit misopasta

Lägg kycklingfiléerna i en vid skål.
Finhacka vitlök och ingefära, lägg i en skål tillsammans med övriga ingredienser och blanda väl.
Slå marinaden över kycklingen och låt stå minst 30 min, men gärna över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sprid ut dem.
Ställ in i ugnen ca 25 minuter tills de blivit gyllene. Servera direkt med nudelsalladen.

Misopasta hittar du i en vanlig mataffär på hyllan för utländsk mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar