22 maj 2019

Var dags mat - Tonfisk sallad med pocherat ägg, 2 port



1 burk tonfisk i vatten
Blandade salladsblad
8 cocktailtomater, delade
1 skivad röd lök
2 ägg
1 msk ättika
1 L vatten
2 msk olja
2 tsk vinäger
Salt och peppar
Ruccolapesto

Blanda salladen med tomater och lök i en skål.
Slå över olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Lägg över på ett serveringsfat och fördela tonfisken jämnt.
Koka upp 1 L vatten med ättika och en nypa salt.
Knäck äggen i varsin kopp. Rör snabbt med en sked i kastrullen så det bildas en virvel, slå i ett ägg och låt det sjuda 2-3 min. Lyft upp med hålslev och lägg åt sidan.
Gör likadant med nästa ägg och lyft sedan över båda till serveringsfatet.
Lägg på en klick pesto och skär sedan ett snitt så att den krämiga gulan rinner ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar