3 ägg
2 dl socker
150 gr smör
150 gr mandelmassa
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och ströa en form, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret och riv mandelmassan grovt med rivjärn.
Rör ägg och socker pösigt.
Blanda ner smör och mandelmassa, tillsätt mjöl och
vaniljsocker.
Häll i formen och grädda 20-25 min. Kakan ska vara lite ”skvalpig”
i mitten.
Vänd upp på ett fat och låt svalna under formen.
Servera med rabarberkompott och lättslagen grädde.
Tips!
Det går finemang att byta ut mandelmassan mot vit choklad
och lite rårörda jordgubbar på toppen är det nog ingen som mår dåligt av J
Snabb rabarberkompott
300 gr rabarber
300 gr syltsocker
1 msk citronsaft
Koka upp rabarber och citronsaft med syltsocker.
Låt sjuda ca 10 min, skaka på kastrullen med jämna mellanrum
istället för att röra.
Ställ åt sidan att svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar