13 okt. 2021

Tinas Samosas med kyckling, ca 20 st




500 gr kycklingfärs 
1 grön chili 
1 stor gul lök 
2-3 vitlöksklyftor 
2 dl strimlad kål 
1 msk curry 
1 msk paprika 
2 tsk ”7 kryddor” 
salt och peppar 
ca 1 dl rapsolja 
färsk koriander 
filodeg 

Skala och skiva lök och vitlök tunt. 
Kärna ur och skiva chilin.
 Häll 2-3 msk olja i en stor stekpanna. 
Fräs lök, vitlök och chili tillsammans med curry, paprika och ”7 kryddor”. 
Tillsätt kycklingfärsen lite i taget och bryn den väl. 
Smaka av med salt och peppar. 
Ställ åt sidan för att svalna. 
Hacka sedan ner koriander i fyllningen. 
Sätt ugnen på 225 grader.
 Lägg bakplåtspapper på en plåt. 
Skär ca 10 cm breda remsor av filodegen. 
Lägg ut en remsa på en skärbräda, pensla med rapsolja och lägg på en remsa till. 
Lägg en dryg matsked av fyllningen i ena änden och vik ihop till samosas. 
(På nätet hittar du bra instruktioner.) 
Lägg dina samosas på plåten, pensla med lite mer olja och sätt in i ugnen 15-20 min tills de blir gyllene och frasiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar