tag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.comments2023-09-23T17:24:41.349+02:00Elsas SkafferiUnknownnoreply@blogger.comBlogger62125tag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-79206452466207369232023-09-23T17:24:41.349+02:002023-09-23T17:24:41.349+02:00Lyllos dig som hittar fårticka. I "min" ...Lyllos dig som hittar fårticka. I "min" svampskog har den nästan helt försvunnit de senaste 7 åren. <br />Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-79681378694484108722023-09-20T19:11:04.921+02:002023-09-20T19:11:04.921+02:00Tack för tipset med riven fårticka! Och infrysning...Tack för tipset med riven fårticka! Och infrysning… första gången för mig! Tack ! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-83036568610068044892023-05-31T19:19:20.141+02:002023-05-31T19:19:20.141+02:00Wow vad gott det låter!Wow vad gott det låter!Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-13876406653782055472023-05-23T23:35:18.597+02:002023-05-23T23:35:18.597+02:00Denna måste jag göra. Blir nog mörk lagrad rom i s...Denna måste jag göra. Blir nog mörk lagrad rom i stället för punch. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-72420885580065181982023-04-01T06:00:38.633+02:002023-04-01T06:00:38.633+02:00Måste testas! Låter riktigt gottMåste testas! Låter riktigt gottPatrick Brucenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-6987131763775822102022-07-16T11:06:56.664+02:002022-07-16T11:06:56.664+02:00Hej! De jag köper i affären ligger på 1 kg. Lika d...Hej! De jag köper i affären ligger på 1 kg. Lika delar frukt och syltsocker alltså. Lycka till med koket :)Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-46703906270193767442022-07-15T12:01:23.282+02:002022-07-15T12:01:23.282+02:00Hejsan. Hur stor förpackning syltsocker menar du?Hejsan. Hur stor förpackning syltsocker menar du?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-63186507652269952992022-04-20T11:27:03.767+02:002022-04-20T11:27:03.767+02:003 äggulor
1 dl socker
½ dl vispgrädde
100 gr smör,...3 äggulor<br />1 dl socker<br />½ dl vispgrädde<br />100 gr smör, rumsvarmt<br />2 msk kakao<br />Vispa ihop gulorna med socker och grädde. <br />Värm försiktigt i vattenbad under vispning tills blandningen tjocknar.<br />Rör ner kakao.<br />Låt svalna och vispa sedan i smöret klickvis.<br />Lycka till! AlexandraAlexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-64954913871118451162022-04-15T09:10:43.693+02:002022-04-15T09:10:43.693+02:00Hur mycket av varje ingrediens till smörkrämen??
Hur mycket av varje ingrediens till smörkrämen??<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09354197727043340930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-22405659728058924902020-12-19T22:08:25.855+01:002020-12-19T22:08:25.855+01:00Visst är den?! Har funderat på att göra som du, me...Visst är den?! Har funderat på att göra som du, men har fått flera olika förslag i social medier så jag blir osäker på vilka som är seriösa och inte. Tar tacksamt emot förslag :)<br />Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-81835728765827904372020-12-10T17:39:14.017+01:002020-12-10T17:39:14.017+01:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Pearl Mhttps://www.blogger.com/profile/11931762527726465892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-58185601228529778732020-12-10T17:38:01.717+01:002020-12-10T17:38:01.717+01:00Godaste och vackraste marmeladen! Man kan ju använ...Godaste och vackraste marmeladen! Man kan ju använda valfritt mycket av skalet, tunna strimlor eller hackat, och av mörkt orangegula frukter blir det den finaste färgen av. Jag använder ekologiska frukter från odlare i Spanien och Italien, då vi har "adopterat" några träd där och lådorna kommer från trädet direkt till oss. Då törs jag använda skalet också. :-)Pearl Mhttps://www.blogger.com/profile/11931762527726465892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-7359669654057866512020-09-04T21:03:37.058+02:002020-09-04T21:03:37.058+02:00Någon undrade anonymt över kall sås. Här kommer nå...Någon undrade anonymt över kall sås. Här kommer några olika förslag:<br />Sauce Verte med spenat och örter, Hollandaise, Yoghurt med vitlök och örter, Dillmajonnäs, Stenbitsrom med röd lök, citron, dill och créme fraiche, Remoulade, Dansk remoulade (med curry), Aioli, Aioli med äpple, Tzatziki. För fler förslag rekommenderar jag etiketten "Kalla såser" här på Elsas Skafferi. Smaklig måltid! AlexandraAlexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-10386383843427028192020-04-20T19:27:54.067+02:002020-04-20T19:27:54.067+02:00Inomkort ? Nja inte riktig , jag har haft en plant...Inomkort ? Nja inte riktig , jag har haft en planta i mer än 20 år , dåligt avkastning men dom är riktig tjock och smakar bättre än någon annan sparris . Mvh Jack van Houwelingen canncon@hotmail.com cannconhttps://www.blogger.com/profile/12999267223307241171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-46129017889338103282019-10-31T07:55:26.187+01:002019-10-31T07:55:26.187+01:00Exakt - jag anger alltså vaniljsocker som ingredie...Exakt - jag anger alltså vaniljsocker som ingrediens och inget annat. Men tack för att du förtydligar för mina läsare vad syntetiska ämnen kan ställa till med. Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-7379753247951796882019-10-24T04:50:06.784+02:002019-10-24T04:50:06.784+02:00Ethyl Vanillin (vanillin, syntetisk vaniljarom, ar...Ethyl Vanillin (vanillin, syntetisk vaniljarom, arom eller vaniljarom)<br />Kopplat till:Mjukglass<br /><br />njurskador och njursjukdomar<br />lungskador<br />mag- och tarmirritation<br />svåra allergiska reaktioner<br />Ät bara produkter som anger vanilj som ingrediens.Ferdinandhttps://www.blogger.com/profile/11403278081580652833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-42430093246639608282019-09-30T16:08:48.581+02:002019-09-30T16:08:48.581+02:00Jaha men det har jag aldrig behövt. Men allt efter...Jaha men det har jag aldrig behövt. Men allt efter tycke o smak.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03438920043617993060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-55892257846493630242019-07-09T16:01:08.399+02:002019-07-09T16:01:08.399+02:00Som mamma till en ägg & mjölkallergisk liten k...Som mamma till en ägg & mjölkallergisk liten kille, blev jag så varm i hjärtat när jag hittade ditt inlägg. Så fantastiskt att ni engagerade er för att kunna tillgodose dagis-kompisens behov. <3Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-12912124488982233042019-07-08T21:46:41.486+02:002019-07-08T21:46:41.486+02:00Hej!
Är du intresserad av att din blogg syns i fl...Hej!<br /><br />Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och matfeed.nu? Det är naturligtvis helt gratis!<br /><br />Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån! :-)<br /><br />Med vänliga hälsningar<br />Bloggfeed-teamet <br /><br />Bloggfeedhttps://www.blogger.com/profile/16885193658659994051noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-73193535936342981952015-05-19T22:48:01.768+02:002015-05-19T22:48:01.768+02:00Stort Grattis!Stort Grattis!Sofia Enocsson Ritohttp://ritos.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-32201254977475955952015-05-13T21:03:44.599+02:002015-05-13T21:03:44.599+02:00Tricket är att inte låta de röda linserna bli över...Tricket är att inte låta de röda linserna bli överkokta! Numer slår jag kokande vatten över linserna och låter dem stå istället för att koka vidare. <br />Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-4229984203283666242015-05-11T21:09:46.100+02:002015-05-11T21:09:46.100+02:00Vilken spännande sallad, får ta och prova den någo...Vilken spännande sallad, får ta och prova den någon dag!Lottahttp://lottasmatblogg.blogspot.co.uknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-28758094889540389902014-08-12T09:32:41.255+02:002014-08-12T09:32:41.255+02:00Ja, fler sorter än dill och persilja går bra att f...Ja, fler sorter än dill och persilja går bra att frysa. Superlyx att få dra i en rejäl näve hemodlad basilika i tomatsåsen i februari. Din lammfärs med fänkål och lavendel har satt myror i huvudet på mig.... :)Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-64139438677991147292014-08-12T08:09:47.857+02:002014-08-12T08:09:47.857+02:00Bra tips! Jag fryser mina örter/färska kryddor i p...Bra tips! Jag fryser mina örter/färska kryddor i plastburkar och använder i matlagningen under vintern. Då har jag alltid färska kryddor till ett bra pris plus att det är miljövänligt då jag odlar många själv under sommaren. Kinnas blogg - mormors mathttp://kinnasblogg.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1607714598472211450.post-1724119629413983052014-07-21T10:11:52.900+02:002014-07-21T10:11:52.900+02:00Det ska vara det lilla paketet med citronsyra - 20...Det ska vara det lilla paketet med citronsyra - 20 gram!Alexandra Wedel Hedqvisthttps://www.blogger.com/profile/01270866375963521008noreply@blogger.com