Citronsill
1/2 citron, rivet skal och saft
Vitpeppar
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
Blanda citronsaft och skal med crème fraiche och majonnäs.
Smaka av med lite vitpeppar. Tillsätt den avrunna sillen.
Löksill
Purjolök
Röd lök
Gul lök
12 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1,2,3 - lag
Skiva lökarna tunt. Blanda med avrunnen sill, slå på lagen och tillsätt kryddorna.
Lingonsill med vodka - eller utan
3 msk frusna lingon
1 msk vodka
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Blanda lingon och vodka med avrunnen sill.
Slå på lag och tillsätt kryddorna.
1,2,3-lag
1 del ättika
2 delat socker
3 delar vatten
Koka eller rör tills sockret löst.
Låt svalna ordentligt innan du slår lagen över sillen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar