Sidor
▼
6 aug. 2017
Sommarmat - Pizza Bianca med grönkål och fetaost
Pizzadeg
4 dl vetemjöl
1 msk torrjäst
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Till sätt olja och vatten. Knåda degen för hand eller 10 min i maskin.
Låt jäsa övertäckt 1 timme.
Topping
Creme Fraiche
Fetaost
Strimlad grönkål
Skivad röd lök
Svartpeppar
Flingsalt
Olivolja
Ärtskott
Sätt ugnen på 230 grader.
Kavla ut degen på bakplåtspapper till 2 små eller
en stor pizza lagom för en vanlig ugnsplåt.
Bred över creme fraiche och smula osten.
Lägg på grönkål och tunt skivad lök. Peppra.
Grädda pizzan 10-15 minuter.
Toppa med en rejäl bunt ärtskott och ringla över olivolja.
Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar