![]() |
Precis som med en paj passar det bättre att servera din ratatouille ljummen än rykande het! |
2 gula lökar i skivor
4 msk olivolja
4 klyftor vitlök, i tunna skivor
2 auberginer, i tunna skivor
2 zucchini, i tunna skivor
2 gula eller röda paprikor, i bitar
1 brk hela tomater
2-3 kvistar timjan
3 msk färsk basilika
Salt och peppar
Ta fram din största kastrull.
Häll i olivoljan och löken i en stekpanna.
Stek löken tills den mjuknar och tillsätt då vitlöken, låt steka tills även
den mjuknat.
Lägg över i kastrullen.
Stek övriga grönsaker i olivoja, tillsätt mer olja vid behov, tills de är
gyllene och lyft över dem till kastrullen.
Häll i en burk hela tomater, timjankvistarna. Salta och peppra.
Låt sjuda ca 30 minuter. Dra kastrullen av
spisen och rör ner basilikan.
Smaka av med mer salt och peppar vid behov.
1+1=3!
Överbliven ratatouille passar perfekt att omvandla till
en smakfull paj.
Nyp ihop vetemjöl med en klick smör och smula över
tillsammans med lite torkad timjan och riven ost. Gratinera i ugnen tills ”smulet”
fått fin färg.
Använd den som pastasås tillsammans med Penne eller
Rigatoni som är rörformade och kan fånga upp såsen.
Åt den kall med sallad med lite smulad, god ost på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar