![]() |
Fotograf: Malin Mörner Stylist: Marianne Wikner |
3 msk chiafrö
1 tsk spiskummin
4 medelstora morötter, skivade
1 sötpotatis, skalad i skivor
1 gul lök, skivad
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk röd currypasta
1 lime, skal och saft
salt
Rosta chiafröna tillsammans med spiskummin i torr stekpanna ca 3
min.
Fräs lök, vitlök och
currypasta i olja.
Tillsätt sötpotatis, morot
och ingefära.
Slå på vatten så att grönsakerna täcks.
Koka tills potatis och
morötter blivit mjuka.
Tillsätt limeskal och saft.
Mixa blandningen slät och
tillsätt mer vatten om den känns för tjock för din smak.
Salta lätt vid behov och servera rykande varm med de rostade
fröna på toppen och gärna en klick crème fraiche eller yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar