Sidor

19 sep. 2022

Syltade trattkantareller

Nu äntligen börjar höstkantarellerna dyka upp. Har vi tur blir det en lång, lagom blöt och varm höst så vi kan plocka dem långt in i oktober. Vill du prova att göra något annat än att torka dem föreslår jag att du syltar dem. Vansinnigt gott till det mesta. Smaklig läsning!



Syltade trattkantareller
Ca 600 gr trattkantareller
1 liten gul lök
salt
vatten
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
3 små kvistar rosmarin

Ansa och borsta svampen.
Skala och skiva löken i tunna skivor.
Koka upp vatten och salt, 1 1/2 msk salt till 1 L vatten.
Lägg i svamp och lök, koka upp igen och koka ca 20 min.
Häll av vattnet och låt svampen svalna.
Lägg över i rena glasburkar.
Koka en lag av ättika, socker och vatten.
Slå lagen över svamparna och stick ner rosmarin i burkarna.
Låt stå minst 3 dagar, förvaras svalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar