3 nov. 2011

Pippi på pumpa


I helgen tänder jag ett ljus och tänker på min vän Annika som gick bort i somras. Modiga, kloka och lite tokiga Annika. Mer Pippi än Annika när jag tänker efter. Nu bor hon i himlen och tittar ner på oss genom ett hål i molnen. Jag hoppas hon ser rabatten jag gjort med plantorna hon hjälpte mig välja ut i våras.

Själv har jag fått pippi på pumpa sedan jag började förstå hur den ska tillagas. Den behöver värme i någon form för att ta fram smaken. Här kommer två busenkla recept och en riktig godsak att lysa upp helgen med.

Att tända ljus under Allhelgonahelgen är en sed vi fick från Sydeuropa och började med på mitten av 1900-talet. Halloween började vi fira under slutet av 1990-talet.

 Pumpa går bra att frysa om man först skär den i bitar och förväller den lätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar