30 maj 2012

Bufféernas bästa tid är NU!

Dop, konfirmation, student, midsommar, släktkalas och helger med vännerna avlöser varandra i en rasande fart. Så vad gör man när man helt plötsligt upptäcker att det kommer nog ganska många fler än man tänkt på den där spontana bjudningen nästa helg?

Fram med papper och penna, här ska planeras!


Antal gäster: 20 , nej 25 med de allra minsta
Åldrar: 0 – 73
Allergier: Laktos och gluten
Vegetarianer: 1, men äter fisk

Hm, vad ska vi hitta på som passar alla? Svaret är att det går nog inte, men med en inkokt lax, dillmajonnäs och färsk potatis klarar du ”specialkosten” galant. Prinskorvar och köttbullar på spett till barnen, en stor blandad grönsallad med ett urval dressingar på sidan om, en skål körsbärstomater, bröd, smör och kanske en kikärtsröra. Komplettera med några goda ostar och ett fruktfat. Köpe-tårta till kaffet eller varför inte rulltårtsbakelserna från förra veckans Måsen? Ställ sedan fram allting på ett stort bord och låt gästerna servera sig själva.
Allt utom potatisen kan du förbereda i god tid till kalaset. Dags att avnjuta ett pärlande glas fläderblomschampagne på trappan i väntan på gästerna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar