12 juli 2012

Grillat - vi gillar´t!

Vädret har inte varit det allra bästa, men mellan skurarna har det funnits några härliga kvällar på altanen.
På grillen lägger vi grönsaker, kött eller fisk. Lökar toppas med smör, lindas i folie och läggs direkt på kolen. Härliga klibbiga revbenspjäll, den klassiska fläskkarrén, hamburgare eller kockfavoriten ”Topblade”. Mitt bästa grilltips är att ALLTID vänta minst 30 minuter från att grillen tänts till att det är dags att börja grilla. 
 

De första små rödbetorna har kommit och med sin sötma kompletterar de get- eller fårost i smakfulla sallader. 
Det mesta på betan går att ta tillvara. Späda blad från blasten åker ner i salladen, de grövre kan man koka någon minut i lättsaltat vatten och sedan avnjuta med en klick smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar