8 aug. 2012

Bullar med svarta vinbär, vallmo- och sesamfrö

Grunddeg vetebröd
100 gr smör, smältes
5 dl mjölk
1 pkt torrjäst
3 tsk kardemumma
1 dl vit sirap
2 ägg +1 till pensling
1 tsk salt
ca 1,4 L vetemjöl

Fyllning

2 dl svarta vinbär
Vaniljsocker
Strösocker
Vallmo- och sesamfrö till gräddning

Blanda alla torra ingredienser i en bunke/degblandare.
Tillsätt mjölk, smör, sirap och ägg.
Bearbeta degen länge. Ca 10 min i maskin och längre för hand.
Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 1-2 timmar.
Dela degen i två delar och kavla dem till rektanglar.
Bred på fyllningen.
Vik ihop degen och kavla den lätt.
Skär varje del i 10 lika stora remsor och snurra ihop dem.
Pensla snurrorna med 1 uppvispat ägg. Strö sedan fröna över dem.
Gräddas i 220 gr ca 15 min.

1 kommentar:

  1. Håller själv på att testa på att göra bullar var och varannandag nu! Kul att se spännande fyllningar!

    SvaraRadera