4 apr. 2014

Sallad med rädisor, mynta, koriander och keso

När tussilagon blommar har tjälen gått ur jorden och det är dags att så på friland. Rädisor är tacksamma, kanske speciellt för de minsta odlarna vars tålamod inte är det största. Att få njuta de små med lite smör och flingsalt dröjer ett tag så i väntan på egen skörd piffar vi upp köpe-rädisor med mynta och koriander från köksfönstret.

 
Sallad med rädisor, mynta och koriander
Rädisor
Gurka
Vårlök
Mynta
Koriander
Keso, färskost eller fetaost
Olja
Rödvinsvinäger
Salt och peppar


Dela gurkan på längden och skrapa ut fröna, skiva den sedan.
Skölj och ansa rädisorna, klyfta dem.
Skär vårlök och arrangera i en skål med gurka och rädisor.
Hacka mynta och koriander och strö över. Klicka i lite keso, färskost eller riv ner lite feta.
Ringla över olja och vinäger, dra ett tag med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt.
Gott till grillat – både kött och fisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar