11 juli 2014

Päronsalsa


”-Nej men hej! Är ni i närheten? Vad kul!
- Kommer ni förbi ikväll?
-Nääe, det är inga problem, vi skulle ändå grilla”

Så blir dagens middag och morgondagens lunch till maffiga grillspett och skafferiet släpper till några konserver att göra goda röror av. Punschskvätten blir till dessert och överflödet av jordgubbar räcker både till drink och efterrätt för stora och små. Tid att umgås – tid att leva, glad sommar kära läsare!





Päronsalsa

1 brk konserverade päron
1-2  chilifrukter
1-2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk hackad koriander
Salt och peppar

Häll lagen av päronen och skär dem i bitar.

Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna, strimla den sedan och blanda med päronen.
Tillsätt riven ingefära, pressad vitlök och koriander.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar