27 feb. 2015

Fynd på bokrean!

Att grönt är skönt har vi redan konstaterat, men nu känns det som att det är en revolution gå gång. Fler och fler ”riktiga” kockar serverar rätter där grönsakerna är huvudsaken och kött/fisk ett tillbehör. Köerna för att få en kolonilott i storstäderna är rekordlånga, fler och fler vill odla sin egen mat och gammal klokskap kommer till heders. Det känns riktigt bra för framtiden!

Skynda fynda – massor av inspiration till bra pris!

Passa på att botanisera bland kokböckerna på bokrean. Jag föll för två titlar – Plenty av kocken och restauratören Yotam Ottolenghi som tagit London med storm de senaste åren. Ottolenghis bok är en ovanlig vegetarisk bok eftersom den är skriven av en icke-vegetarian.




Dansk gourmet kocken, Thomas Rode Andersen, har skrivit en bok om Paleomat, sk stenålderskost. Hyfsat enkla recept på naturlig mat av kött, fisk, grönsaker, ägg, frukt, bär och nötter. Man känner sig piggare redan efter förordet. ”Laga maten, njut den och ät så mycket du har lust till. Och gläd dig sedan åt resultatet.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar