Att
grönt är skönt har vi redan konstaterat, men nu känns det som att det är en
revolution gå gång. Fler och fler ”riktiga” kockar serverar rätter där
grönsakerna är huvudsaken och kött/fisk ett tillbehör. Köerna för att få en
kolonilott i storstäderna är rekordlånga, fler och fler vill odla sin egen mat
och gammal klokskap kommer till heders. Det känns riktigt bra för framtiden!
Skynda fynda –
massor av inspiration till bra pris!
Passa på
att botanisera bland kokböckerna på bokrean. Jag föll för två titlar – Plenty
av kocken och restauratören Yotam Ottolenghi som tagit London med storm de
senaste åren. Ottolenghis bok är en ovanlig vegetarisk bok eftersom den är
skriven av en icke-vegetarian.
Dansk
gourmet kocken, Thomas Rode Andersen, har skrivit en bok om Paleomat, sk
stenålderskost. Hyfsat enkla recept på naturlig mat av kött, fisk, grönsaker,
ägg, frukt, bär och nötter. Man känner sig piggare redan efter förordet. ”Laga
maten, njut den och ät så mycket du har lust till. Och gläd dig sedan åt
resultatet.”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar