De sista örterna
från förra året fick sällskap av en härlig torskrygg och smaskigt blomkålsmos.
Den som har en
trädgård är rik!
Örtbakad
torsk, 4 port
500 gr torskrygg
1 dl hackade örter
(finns en trevlig blandning i
frysdisken)
1 msk smör
Salt och peppar
Dela torsken i portionsbitar.
Rulla bitarna i örterna och lägg i
ugnsfast form.
Klicka på smöret, salta och peppra
lätt.
Kör i ugnen, 180 grader, 8-10
minuter.
Vid innertemperatur på 42 grader är
den perfekt enligt restaurangmått!
Blomkålsmos
Koka blomkålen mjuk
med en buljongtärning.
Mosa den och
tillsätt riven ost med smak – parmesan är gott, Västerbotten ljuvligt!
Tillsätt mjölk eller
grädde och mixa moset slätt, ta några tag med pepparkvarnen och ät sedan
omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar