Stort tack till Lotta och Göran som korr-läst receptet i efterhand - det går lika bra med selleri, men fräs den först kära vänner!
"Jag fortsätter min ojämna kamp mot sniglarna i trädgårdslandet och tar min tillflykt till svampskogen. En matig macka, lite frukt och kaffe i korgen gör att jag orkar fylla en hink med blåbär också. Kaffe smakar ju allra bäst i det fria!"
Kantarellrisotto,
4 port
3 dl avorioris
3 dl kycklingfond
3 dl kycklingfond
1 selleristjälk
1 dl vitt vin
1 dl vitt vin
1 L rensade kantareller
2 msk smör
2-3 msk riven parmesan
2 msk smör
2-3 msk riven parmesan
salt, peppar
Fräs svampen i en gryta
med tjock botten tills det mesta av vätskan i den ångats bort.
Dra åt sidan.
Skiva sellerin och fräs den i smör, slå på
Skiva sellerin och fräs den i smör, slå på
ris och
vin.Koka upp.
När det mesta av vinet är borta tillsätts buljongen lite i taget under omrörning. När all buljong kokats in i riset ska det vara klart och lite lätt ”al dente”.
När det mesta av vinet är borta tillsätts buljongen lite i taget under omrörning. När all buljong kokats in i riset ska det vara klart och lite lätt ”al dente”.
Tillsätt smör, svamp och
parmesan under omrörning.
Salta och peppra.
Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar