Den
självsådda dillen är manshög och full av vackra kronor – man borde kanske koka
in lite kräftor i helgen… Kronorna får samsas med knallrosa rosenskära och
några kvistar salvia i en vas på köksbordet medan vi provar en ny sallad med
kålrabbi.
Kålrabbi
dyker upp i grönsakslådor och matkassar, men vad gör man med denna konstiga
grönsak som smakar som en blandning mellan kål och äpple? Blandar med äpple så
klart så här i begynnande äppletid.
Sallad med kålrabbi och äpple
1 kålrabbi
1 äpple
1 lime – saften
1 nypa cayennepeppar
Salt
Färsk koriander
Skär äpple och kålrabbi i skivor och
sedan i tändstickstunna stavar.
(Allumettes på köksfranska)
Lägg i en skål, pressa över lime,
strö över cayenne och hackad koriander, salta lätt.
Smaka av och servera sedan direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar