28 aug. 2015

Veckans vegetariska - Sallad med kålrabbi och äpple

Den självsådda dillen är manshög och full av vackra kronor – man borde kanske koka in lite kräftor i helgen… Kronorna får samsas med knallrosa rosenskära och några kvistar salvia i en vas på köksbordet medan vi provar en ny sallad med kålrabbi.


Kålrabbi dyker upp i grönsakslådor och matkassar, men vad gör man med denna konstiga grönsak som smakar som en blandning mellan kål och äpple? Blandar med äpple så klart så här i begynnande äppletid.




Sallad med kålrabbi och äpple
1 kålrabbi
1 äpple
1 lime – saften
1 nypa cayennepeppar
Salt
Färsk koriander
Skär äpple och kålrabbi i skivor och sedan i tändstickstunna stavar.
(Allumettes på köksfranska)
Lägg i en skål, pressa över lime, strö över cayenne och hackad koriander, salta lätt.

Smaka av och servera sedan direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar