9 sep. 2015

Endiver med färskost och syltad röd lök

Endiver i långa rader


En lite udda salladsgrönsak med en behagligt besk smak är endive som lämpar sig både rå i sallader, i gryträtter, bräserad eller ugnsgratinerad som ensamrätt eller tillbehör till kött eller fisk. Man kan även använda bladen att dippa med eller som tillbehör till en ostbricka.


I veckan serverade vi ljuvlig färskost på de späda bladen och toppade med syltad röd lök. Lika gott som vackert!

Bilden till höger är från en mottagning där endiverna var en del av en tallrik med plockmat som serverades till drygt 150 gäster. 

Färskost
3 dl yoghurt
4 msk blandade hackade örter
1 tsk honung
salt och peppar
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter över natten, eller längre!
Blanda sedan med örterna, smaka av med honung, salt och peppar.

Syltad röd lök
1,2,3-lag
Röd lök i skivor
Koka en lag på 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.
Låt svalna.
Skiva röd lök och slå lagen över. 
Låt stå minst över natten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar