Endiver i
långa rader
En lite udda salladsgrönsak med en behagligt besk smak är endive
som lämpar sig både rå i sallader, i gryträtter, bräserad eller ugnsgratinerad
som ensamrätt eller tillbehör till kött eller fisk. Man kan även använda bladen
att dippa med eller som tillbehör till en ostbricka.
I veckan serverade vi ljuvlig färskost på de späda bladen och
toppade med syltad röd lök. Lika gott som vackert!
Bilden till höger är från en mottagning där endiverna var en del av en tallrik med plockmat som serverades till drygt 150 gäster.
Färskost
3 dl yoghurt
4 msk blandade hackade örter
1 tsk honung
salt och peppar
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter över natten, eller längre!
Blanda sedan med örterna, smaka av med honung, salt och peppar.
Syltad röd lök
1,2,3-lag
Röd lök i skivor
Koka en lag på 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.
Låt svalna.
Skiva röd lök och slå lagen över.
Låt stå minst över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar