Nu är det hög tid att damma av alla härliga höstklassiker som värmande Bouef Bourgignon, svamprisotto och mustiga soppor. En personlig favorit som passar bra som förrätt eller när man inte vill äta så mycket är Chèvre Chaud – gratinerad getost på toast. Med en sallad till och varför inte ett glas rött känns inte höstmörkret så betungande. Smaklig spis!
Chèvre Chaud
med päronmarmelad och valnötter, 4 port
4 skivor Chèvre
4 skivor vitt bröd
500 gr päron
1 ½ citron
500 gr socker
1 msk hackad ingefära
50 gr valnötter, krossade

Tillsätt nötterna,
koka upp och låt sedan svalna.
Sätt ugnen på grill.
Lägg en skiva
ost på varje skiva bröd.
Gratinera tills osten fått färg.
Lägg på tallrikar med sallad och
servera den friska päronmarmeladen till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar