16 okt. 2015

Chorizofyllda tomater, 4 port

”Määh, ska du göra ännu ett recept i ugnen?”, stönar maken. Ja men varför inte? 

Medan tomaterna sköter sig själva, riset kokar och barnen leker får jag en stund för mig själv eller tid att göra en riktigt god sallad. 

Svenska äpplen med valnötter och en mogen mögelost tillsammans med fint strimlad romansallad sitter alltid fint!

Chorizofyllda tomater, 4 port
8 medelstora tomater
Salt och peppar
3 chorizos
1 dl ströbröd
½ dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 hackad schalottenlök
2 krossade vitlöksklyftor
6 msk hackade örter
1 msk rött vin
3 msk riven parmesanost
2 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av toppen på tomaterna och lägg dem åt sidan, skrapa ur kärnorna och ställ tomaterna i en ugnsfast form
Salta och peppra dem på insidan.
Blanda mjölk och ströbröd och låt stå 10 minuter.
Öppna korvarna och skrapa ur färsen, blanda med ströbröd och övriga ingredienser utom olivolja.. Blanda väl.
Fördela fyllningen mellan tomaterna och sätt tillbaka tomattopparna
Ringla oljan över och runt om tomaterna.
Baka tomaterna i 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar