6 nov. 2015

Lättgravad röding med rosépeppar och senapscrème, 4 port

I helgen firar vi släktens senaste tillskott, Oscar 4 månader, med dopkalas. På kvällen firar vi alla pappor och serverar gravad röding till förrätt. Just nu ligger de små raringarna till sig i gravlagen och väntar på att skivas upp och läggas på gott rågbröd från Printz Bageri i Stallarholmen.






400 gr rödingfilé – se till att alla ben är borta!
3 msk socker
3 msk salt
10 st krossade rosépepparkorn
2 msk hackad dill
2 dl crème fraiche
2 msk grov senap, söt
Salt och peppar
Frys rödingen minst 48 timmar innan gravningen.
Blanda socker, salt och rosépeppar, gnid in fisken med blandningen.
Strö på dillen och låt stå 24 timmar i kylen. Vänd fisken efter halva tiden.
Blanda créme fraiche med senap, smaka av med salt och peppar.

Servera en rejäl skiva röding på grovt bröd tillsammans med senapsås och en lagrad ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar