27 jan. 2016

Pulled Pork med en touch av Indien


Använd natten mellan söndag och måndag för att laga till denna härliga köttgryta!
Upp till 1 kg fläskkarré
7 kryddnejlikor
3 tsk  kanel
5 cm ingefära, riven
1 torkad röd chili, grovhackad
2 vitlök
1 liten röd lök, finhackad
1 msk limejuice
1 dl vinäger
1,5 msk råsocker
2 msk rapsolja
Salt
Krossa kryddnejlikan och rosta den i torr stekpanna med kanel och röd chili.Låt svalna och mixa sedan samman med övriga ingredienser till en smet.
Skär karrén i portionsbitar, eller låt den vara hel, och täck bitarna med kryddblandningen.


Sätt ugnen på 180 grader.
Skrapa bort en del av marinaden och bryn sedan köttet runt om.
Lägg över i en ugnsfast form och häll över resterande marinad.
Täck formen noga eller använd en gjutjärnsgryta med lock.
Ställ in i ugnen 30 min.
Sänk sedan värmen till 80 grader och låt köttet sakta,
sakta kokas sönder.
Med karré i bit är det klart efter ca 3 timmar, hel karré kan du ställa in över natten.
Dra isär köttet med en gaffel, lägg upp på vackra salladsblad och toppa med lite Spicy Cole Slaw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar