14 feb. 2016

Krämig köttgryta med dragon och champinjon, 4 port

Snabba, varierade vardagsrecept kan man aldrig få nog av. En familjefavorit är sautén med fläskkarré, fransk senap och dragon som funkar lika bra med kyckling om det finns till hands. Till den serverar vi ris och lägger djupfryst broccoli ovanpå riset de sista 10 minuterna det kokar. 

500 gr fläskkarré
1 gul lök, hackad
1 msk olja
2 dl grädde
1 msk fransk senap
1 tsk dragon
½ buljontärning
Champinjoner
Salt & peppar

Strimla fläskkarrén och fräs den med lök och olja i en stekpanna.
Tillsätt grädde, senap, dragon och buljongtärning.
Smaka av med salt och peppar.
Låt små koka ca 10 minuter, servera med ris och grönsaker.

Självklart går det att använda fläskfilé eller kyckling istället!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar