13 feb. 2016

Pasta med svart trumpetsvamp, vitlök och parmesan




Färsk pasta t.ex linguini
Svart trumpetsvamp, torkad eller färsk
Smör
1 vitlök
1 schalottenlök
1 knippe bladpersilja grovhackad
Salt
Svartpeppar
1 msk olivolja
Parmesan ost att hyvla över

Blötlägg svampen över natten.
Sätt på vatten till pastan.
Fräs schalottenlök och vitlök i en rejäl klick smör.
Låt löken svettas lite och tillsätt sedan svampen.
Salta och peppra efter egen smak. Låt allt gifta sig en stund.
Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
Häll av pasta vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda olivoljan med pastan och tillsätt sedan svampfräset och bladpersiljan.
Blanda runt och lägg upp på tallrikar eller i en skål.

Hyvla parmesan över pastan, eller låt gästerna hyvla sin egen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar