19 maj 2016

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka - denna underbara uppfinning! Här får den ett härligt toscatäcke med cocos som tar den till en annan nivå. Med lättslagen grädde till och en rykande het kopp kaffe till efter hårt arbete i trädgården orkar man plötsligt jobba på med ogräset en stund till.

175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Toscasmet75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser med smör och äggsmet.
Bred ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min.
Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning.
Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar