13 nov. 2016

Baka liten kaka - Rabarberpaj med kanelsmulor


Dags att rensa lite i frysen innan den fylls på inför jul? Den här goda rabarberpajen passar bra i novembermörkret när man behöver påminnas om att det faktiskt blir sommar snart igen. Prova gärna att byta ut rabarbern mot äpplen!

Pajdeg
100 gr smör
100 gr vetemjöl
1 nypa salt
2 msk vatten

”Smulor”
150 gr råsåcker
90 gr vetemjöl
50 gr mandelmjöl
100 gr smör
2 tsk kanel
Fyllning:
100 gr mandelmassa
1 ägg
Kör degingredienserna i mixer till en deg. Lägg kallt 30 min.

Klä en pajform med degen. 
Vispa ihop mandelmassa och ägg. 
Häll i formen och toppa med skivade rabarber. 
Grädda ca 30 min på 170 grader.

Blanda under tiden ihop ”smulet”. 
Ta ut pajen och strö över smulorna, grädda ytterligare ca 10 min. Servera med vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar