1 juni 2018

Elsas Kalasmat - Bruschetta med bönröra




Bruschetta för två
4 skivor surdegsbröd, 1-1,5 cm tjock

2 stora vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt

Grilla brödet gyllene på båda sidor.
Lägg vitlöksklyftorna på en skärbräda, tryck till den med platta sidan av en stor kökskniv så att de mosas lite och blir lätta att skala.
När brödet är klart, gnid vitlöken hårt på ena sidan så att vitlökssaften sätter smak på brödet.
Lägg brödet på en tallrik och ringla över olivolja och salta.



Med bönor och mynta
2 dl stora vita bönor
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
Färsk mynta – hackad
Salt och peppar

Mosa eller mixa ihop bönorna med olja och citronsaft.
Blanda i färsk mynta och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar