23 jan. 2019

Var dags mat - Krämig citronpasta med ugnsbakad lax, 5 port


600 g lax
4 tsk smör
Salt och peppar
1 citron
3 dl grädde
1/2 fisk eller hönsbuljongtärning
(1 msk vitt vin eller vermouth)
Pasta
olja
Ruccola

Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten.
Salta och peppra, lägg en teskedsstor klick smör på varje bit.
Sätt ugnen på 190 grader.

Koka pastan enligt ansvisning på paketet. Vi valde härligt bred pappardelle.
Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt olja och blanda runt.
Ställ åt sidan.

Koka upp grädde med buljongtärning och eventuellt vin.
Låt sjuda 7-8 minuter.
Riv under tiden skalet av citron och pressa ur 2 msk saft.
Tillsätt saft och citron och red sedan av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten.

Ugnsbaka laxen 6-8 min.
Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t.ex ruccola slungad med lite olivolja och balsamico. Några småtomater är också gott till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar