5 dec. 2019

Elsas Jul - Fläskfilé med glöggsås och saffranspotatis, 4 port



600 gr fläskfilé
Salt och peppar
Ugnstermometer
2 dl vinglögg
1 msk hackad ingefära
3 msk soja

Putsa fläskfilén.
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och bryn filén runt om.
Salta och peppra.
Lägg över köttet i en ugnsfast form och slå över stekvätskan.
Stek köttet till en innertemperatur på 75 grader.
Låt köttet vila i aluminiumfolie ca 10 min.
Häll glöggen i en kastrull tillsammans med soja och ingefära.
Koka ner tills hälften av vätskan dunstat.
Smaka av med salt och peppar.

Saffranspotatis
1 pkt saffran
50 gr smör
Nykokt potatis

Smält smöret och tillsätt saffran.
Lägg ner hela eller delade potatisar och låt dem täckas av saffranssmöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar