7 apr. 2020

Paj med rotselleri, vitlök och Västerbottensost



1 pajskal
3 hela vitlökar
olja
1 msk äppelcidervinäger
1 dl vatten
salt och peppar
1 kvist vardera av rosmarin, timjan och salvia
1 msk honung
1 rotselleri, ca 700 gr
1 dl riven västerbottensost
2 ägg
2 dl grädde/mjölk
salt och peppar

Dela och skala vitlökarna. Lägg klyftorna i kokande vatten i 3 min.
Häll av vattnet och stek dem i olja på hög värme 2 min.
Tillsätt vatten och vinäger, låt sjuda 10 min.
Lägg i örter och honung, sjud ca 5 min eller tills vätskan blir sirapsliknande.
Skala och tärna rotsellerin. Koka den sedan mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min.
Fördela selleri, vitlökar och ost i pajskalet.
Blanda ägg och mjölk eller grädde.
Grädda pajen ca 30 min i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar