11 feb. 2021

Filodegsorm med chorizofyllning, 4 port



200 gr chorizo eller annan färsk, kryddad korv
2 msk mild olja eller smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl strimlad vitkål
3 kokta potatisar, grovrivna.
½ brk krossad tomat
1 msk oregano
salt och peppar
12 ark filodeg, tinad
2 msk olja
riven ost
färska tomater
smör eller olja till formen


Tärna och hacka lök och vitlök. Skär upp korven och tärna köttet.
Stekt löken i olja, tillsätt korv och vitkål.
När löken börjar bli genomskinlig häller du i korven och låter den steka tills den är klar. Tillsätt krossad tomat, oregano, riven potatis och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
Ställ åt sidan att svalna.

Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg 2 ark filodeg ovanpå varandra på väl rengjord köksbänk. Lägg ytterligare 2+2 ark som överlappar lite på varandra så att du får en lång rektangel. Lägg hälften av fyllningen som en sträng längs med långsidan och rulla sedan ihop degen. Gör likadant med resterande ark och fyllning.
Smörj en ugnsfast form med lite smör eller olja.

Lyft rullarna en i taget och snurra dem i formen.

Pensla med 2 msk olja. Strö över delade färska tomater och riven ost. Baka i ugnen 20-30 min till osten smält och degen blivit frasig.

Servera med en stor sallad och en god dressing.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar