12 dec. 2021

MIna godaste saffransbullar, ca 20 st





Vetedeg:
1,4 L vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg+1 till pensling
1 dl vit sirap
1 pkt torrjäst
5 dl mjölk
100 gr smör


Fyllning:
200 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 pkt saffran
1/2 pkt mandelmassa
1 dl russin

Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser i en degblandare.
Tillsätt mjölk, sirap och ägg. 
Klicka i smöret.
Knåda degen 10 min i maskin. 
Låt degen jäsa till dubbel storlek.
Gör sockerlagen under tiden genom att koka upp vatten, tillsätta socker och röra tills sockret löst sig.
Ställ åt sidan för att svalna.
Dela degen i två delar och kavla dem till rektanglar.
Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och saffran tills det blir fluffigt och bred ut över degen.
Hyvla mandelmassa över och strö på russin.
Rulla eller vik ihop degen för snäckor.
10 st på varje deghalva för rejäla bullar.
Jäs till dubbel storlek. 
Grädda i 220 gr ca 13 min. (Bullarna ska ha en innertemperatur på 93 grader.)
Pensla direkt med sockerlag och låt svalna.
Pudra lite florsocker över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar