6 dec. 2021

Saffransbiskiver

 


Mina goda saffransbiskvier har hängt med ett par år men än har jag inte tröttnat på dem. De är lite pilliga att göra, men väl värda pysslet. 

200 gr mandelmassa 
½ dl socker 
1 äggvita 
150 gr smör 
1 pkt saffran 
2 tsk cognac 
1 ½ dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 äggula 
150 gr vit choklad 

Sätt ugnen på 175 gr. 
Lägg saffran i cognacen och låt stå. 
Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med socker och äggvita. 
Rulla små bollar och lägg på plåt, platta sedan till dem lite. 
Grädda 10-15 minuter, låt svalna. 
Vispa smöret vitt och tillsätt sedan saffran, flor- och vaniljsocker. 
Bred smeten på biskvibottnarna och ställ sedan kallt, gärna i frysen, minst 1 timme. 
Smält chokladen och doppa biskvierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar