![]() |
På MyTaste hittar du massor av recept på kladdkaka! |
Finns det
någon som inte gillar Kladdkaka?!
Jag älskar kombinationen av fyllig choklad, frisk grädde
och så sötsyrlig hallonsås till det - den är helt enkelt oemotståndlig och
finns det kladdkaka på fiket eller restaurangen kan jag inte stå emot.
En
period var jag rationell och bakade kladdisen med hallon direkt i smeten, en
annan var det vit choklad som gällde och i våras hittade jag en variant med
rabarber och kardemumma. Lättvispad grädde hör till tycker jag, men en kula
riktigt god vaniljglass funkar. Helst till en kaka som fortfarande är lite
ljummen, men inte helt varm.
Hur får
man då till den perfekta kladdkakan?
En
kladdkaka ska inte vispas, utan röras ihop med en slev. Om man vispar in luft i
smeten blir kakan fluffig istället för tung och kladdig.
Kladdkakan
kan man göra med glutenfritt mjöl som mandel eller en glutenfri mix. Vi har
också provat att baka den med både laktosfritt smör och helt mjölkfritt matfett
med goda, och härligt kladdiga, resultat.
Det verkar som att alla i vänkretsen har sitt eget favoritrecept
och metoder för att få till den perfekta kakan. Tills jag själv hittar det
ultimata receptet på kladdkaka fortsätter jag att prova nya recept och
varianter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar