Sidor

14 juli 2023

En fiskgryta är bra att ha i sin repertoar tycker jag. Blanda olika sorters fisk, toppa med räkor och servera med ett gott bröd och aioli i någon form. Vi har fått dille på chili-flakes och gjorde chiliaioli till den här grytan. Smaklig läsning!



Fiskgryta, 4 port
600 gr fisk, t.ex lax och torsk
200 gr skalade räkor
1 gul lök
1 paprika
2 morötter
½ chili
1 vitlöksklyfta
olja att steka i
1 brk krossade tomater
2 dl vatten
2 msk fiskfond
1/2 dl vin
Salt och peppar

Skala och skär alla grönsaker i oregelbunda bitar.
Fräs grönsaker, lök och vitlök tillsammans med franska örter.
Tillsätt krossade tomater, fiskfond, vin och vatten.
Salta och peppra.
Koka upp och låt sjuda tills grönsaker och rotfrukter är färdiga men fortfarande är ”al dente”.
Skär under tiden upp fisken i lika stora bitar – då får de samma tillagningstid.
Lägg fisken i grytan och koka 3-5 minuter beroende på fisksort och storlek.
Toppa med räkorna, servera med aioli och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar