18 jan. 2024

Filmjölksbröd med frön och nötter - dags för den årliga utrensningen!

Jag har haft en lång och härlig ledighet över jul och nyår toppat med en vecka i solen tillsammans med mina döttrar. Jag känner mig fylld av kraft och har påbörjat min årliga upprensning i kyl och skafferi – nu ska allt ätas upp! I veckans recept har jag använt frön och frukt från skafferiet tillsammans med lite mjölslattar som alla kan bytas ut efter vad du har hemma. Håll bara kolla på att mängden blir samma. 

Smaklig läsning! 


Filmjölkslimpa med frukt, frön och nötter
3 dl rågsikt
1 dl rågmjöl
1 dl pumpafrö
1 dl solroskärnor
½ dl linfrö
2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl hackade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter  

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt filmjölk och blanda väl.
Smörj en form 1 ½ liter, ös ner smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min.
Låt brödet ligga kvar i formen 15 min innan det stjälps upp.

Tips!
Jag sätter in en digitaltermometer efter 30 min.
När brödet håller 93 grader i mitten är det klart.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar