Lammrostbiff med rostat vitlökssmör, 4 port
ca 700 gr
lammrostbiff
150 gr smör
3-5
vitlöksklyftor
Salt, peppar,
rosmarinStektermometer
Sätt ugnen
på 150 grader och ställ fram smöret på bänken.
Strö salt,
peppar och hackad rosmarin på en skärbräda.
Rulla köttet
i kryddblandningen så det täcks.
Bryn köttet
runt om och lägg sedan i en ugnsfast form tillsammans med vitlökarna.
Sätt i
termometern och låt köttet stå inne tills det fått en innertemperatur på 48
grader.
Ta ur köttet
och slå in det i aluminiumfolie och lägg det åt sidan.
Skrapa ur
innanmätet ur vitlökarna och blanda med smöret tills det blir smidigt.
Smaka av med
salt, peppar och kanske lite färska örter.
Klassisk
hasselbackspotatis passar alldeles utmärkt till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar