18 maj 2012

Små potatistricks


Rostad färsk potatis
Halvera potatisarna och rosta dem i långpanna i ugn tillsammans med salt och peppar ca 18 min. När potatisen svalnat något toppar du dem med något av följande:
 
Remouladsås och rostad lök
Stenbitsrom på en klick crème fraiche
Mojo Rojo


Mojo Rojo
3 skivor vitt bröd utan kanter
2 msk rödvinsvinäger
1 ägg
4 vitlöksklyftor
1,5 msk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad körvel
1 tsk salt
2 dl rapsolja
2 msk vatten
Tärna brödet och lägg det i en skål. Häll över vinägern.
Låt stå 2–3 min så att brödet suger upp vinägern.
Blanda allt utom olja och vatten i en mixer eller matberedare.
Tillsätt oljan droppvis och kör till en tjock sås. Späd med vattnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar