26 sep. 2012

Nyponmarmelad med muscovadosocker

Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter. I helgen ska jag prova göra marmeladen jag fått recept på av en vän. Med vanilj och muscovadosocker i känns det som en vinnare till höstens ostbrickor.

Nyponmarmelad med muscovadosocker

4 dl hårda nypon
0,5 dl muscovadosocker
0,75 dl syltsocker
0,5 st citron, saften
1 tsk vaniljsocker

Rensa nyponen, dela dem och ta bort fröna med en liten tesked. Försökt få bort allt hår inuti skalet, för de kan klia sedan och skölj de rensade nyponen under vatten för säkerhets skull. Blanda nypon muscovadosocker, syltsocker och citronsaften i en kastrull. Koka alltsammans i cirka 5 minuter. Tillsätt vaniljsocker och låt koka upp.
Dra av kastrullen av plattan och häll upp nyponmarmeladen på en ren varm glasburk

3 kommentarer:

  1. Det här lät riktigt spännande :)

    SvaraRadera
  2. Ethyl Vanillin (vanillin, syntetisk vaniljarom, arom eller vaniljarom)
    Kopplat till:Mjukglass

    njurskador och njursjukdomar
    lungskador
    mag- och tarmirritation
    svåra allergiska reaktioner
    Ät bara produkter som anger vanilj som ingrediens.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt - jag anger alltså vaniljsocker som ingrediens och inget annat. Men tack för att du förtydligar för mina läsare vad syntetiska ämnen kan ställa till med.

      Radera