5 dec. 2012

Sivs Saffransdoftande potatissoppa

Så här i början av december lockar glöggen med sin värme och goda doft. Nejlika, kanel och saffran är andra doftande frestelser som hör julen till. Av tryckaren Siv Johansson, som gästade Grafikens Hus förra sommaren, fick jag ett hastigt nedskrivet recept på en saffransdoftande potatissoppa. Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk.


8 medelstora potatisar i tärningar
1 gul lök i skivor
1 vitlök, finhackad
2 msk smör
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 pkt saffran
2 dl grädde
Salt och peppar
Fräs lök och vitlök i smöret tillsammans med potatisen.
Slå på vattnet, tillsätt buljongtärningen och koka tills potatisen mjuknat.
Tillsätt saffran och grädde. Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar.
Serveras omedelbart med ett riktigt gott bröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar