3 mars 2013

Grötbröd från Saras Delikatesser


Grötbröd från SarasDelikatesser,12 st

1 1/2 dl havregryn (jag använder fullkorn)
2 1/2 dl vatten
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 paket jäst
1/2 dl sirap
1/2 tsk salt
ca 1 l vetemjöl
Koka samman havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och smula därefter ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Rör ner sirap och salt. Arbeta därefter ner vetemjölet, spara lite grann till utbakningen.Jäs alltsammans under duk minst 30 minuter. Baka ut till runda platta tekakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och jäs ytterligare 30 minuter. Grädda i 250 grader i cirka 6 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar